Туристи бяха шокирани, след като станаха свидетели на група делфини, които

...
Туристи бяха шокирани, след като станаха свидетели на група делфини, които
Коментари Харесай

Доста брутални“: Група от осем делфина нападнаха морска свиня

Туристи бяха шокирани, откакто станаха очевидци на група делфини, които убиват морска свиня. Хората разказват гледката, като " болезнена и невероятна ", да станеш очевидец на нещо толкоз рядко.

Те споделиха, че „ блестящите “ делфини, които хората обожават, в действителност са „ много брутални “.

В понеделник, почнала обиколката на група от девет туристи, водени от гидовете на дивата природа Джош Педли и Анди Уолш.

Педли описа, че групата се е натъкнала на осем делфина и морска свиня, до момента в който се е движела с лодка към нос New Quay. „ За порпицид се приказва съвсем митично “, заяви Джош Педли и изясни, че порпицид е името, обещано на умишленото ликвидиране на морска свиня от делфини.

Dolphin spotters shaken by Ceredigion porpoise killing
— BBC News (UK) (@BBCNews)
„ Видяхме изригване на вода, това беше знак, че делфините са забелязали наличието на морската свиня “, разказа Педли.

По думите му делфините убиват морски прасета, без съответна причина. Той разказа нападението над морската свиня, като  " несравнима панорама ". Гидът описа още, че морската свиня се е опитвала да се скрие под лодката.

„ Виждаме делфини и  морски прасета постоянно, само че не виждаме делфини да убиват морски прасета. Явлението е извънредно рядко, с цел да бъде следено от хора “, каза Анди Уолш. Той уточни, че за 27 години, в които е пътувал, не се е натъквал на сходна панорама нито един път. 

Уолш посочи, че делфините са интелигентни, само че с това те имат и „ други черти “. Според него хората се заблуждават от „ непрекъсната усмивка “ на морския бозайник.  „ Има хора, които споделят, че желаят да плуват с тези животни ", каза Уолш.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР